STC

Coördinator havenoperaties (niveau 4) - bbl

In het kort

Als coördinator havenoperaties werk je midden in de dynamische haven. Daar gebeurt het allemaal. Schepen, vrachtwagens en goederentreinen komen en gaan. Altijd 24/7. Dankzij jouw aanpak en verantwoording verloopt alles goed, snel en veilig. Jij weet van aanpakken, samen met je team ben je verantwoordelijk voor de operationele taken, zoals het laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen.

Je bent een uitstekende planner, geeft mede leiding aan het uitvoerende proces en aan je team. Je presteert goed en nauwkeurig. Ook onder tijdsdruk. Je schrikt niet van onverwachte situaties. Je weet voor alles wel een oplossing. Je bent een allrounder op de terminal.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bbl
Duur: 2
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Internationale haven
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Als je deze bbl-opleiding volgt, ga je één dag in de week naar school en werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf.

Over de opleiding

Als coördinator havenoperaties werk en leer je vier dagen bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in de haven en ga je één dag voor theorie naar school.

Deze bbl-opleiding bestaat uit theoretische vakken en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten maak je over je werkzaamheden bij je leerbedrijf waar je vier dagen per week naar toe gaat. Daarbij krijg je ondersteuning van je leerbedrijf en de begeleider van de school.

Tijdens je opleiding leer je zaken zoals terminalprocessen en bijbehorende administratieve zaken. Om goed te kunnen communiceren met iedereen die betrokken is bij het laden en lossen van schepen krijg je Engels en Duits. Ook krijg je tijdens je opleiding les in de volgende vakken: Veiligheid, Leidinggeven, Terminalplanning en -organisatie, Scheepskennis, Bedrijfseconomie, Gevaarlijke stoffen, Nederlands, Rekenen en Loopbaan, burgerschap en VCA-vol certificaat.

Als coördinator havenoperaties kun je gaan werken bij een stuwadoor, bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in of dichtbij de haven. Heb je na deze opleiding de smaak te pakken en wil je een hoger niveau halen? Bekijk deze opleidingen:

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig:

  • Een diploma gevorderd medewerker havenoperaties (niveau 3) of minimaal 5 jaar aantoonbare relevante logistiek operationele werkervaring op een terminal.
  • Een leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken