Allround medewerker maritieme techniek (niveau 3) - bol

In het kort

Je houdt van techniek en in het bijzonder van schepen. Je bent een echte doener en werkt graag met machines, zoals lasapparatuur of een draaibank. Je houdt ervan om mooi werk af te leveren. Je bouwt, onderhoudt en repareert (onderdelen van) vaartuigen en maritieme werktuigen in de scheepsbouw, waterbouw, watersportindustrie en offshore. Zo kun je bijvoorbeeld ingezet worden om het interieur of exterieur van een schip aan te passen aan de wensen van de nieuwe eigenaar.

Als allround medewerker maritieme techniek kun je ook meewerken aan het repareren of aanpassen van installaties in de machinekamer van het schip. Je werkt nauwkeurig en bereidt je werkzaamheden goed voor. Zo nodig begeleid je minder ervaren collega's bij het werk. Jij bent te vinden op de werkvloer van de werf of bij een maritiem bedrijf aan boord van een schip. Jouw werkdagen zijn heel afwisselend.

Opleidingsniveau: MBO niveau 3
Leerweg: bol
Duur: 3 jaar
Start: 22 augustus 2022
Interessegebied: Scheepsbouw & ontwerp
Locatie(s): Lloydstraat – Rotterdam, Deltahaven - Stellendam
Over de opleiding: Deze opleiding is voor doeners die van techniek en schepen houden. Je werkt graag met machines, zoals lasapparatuur of een draaibank. Je houdt ervan om mooi werk af te leveren en je wilt jezelf heel graag ontwikkelen tot een goede vakman of vakvrouw.

"“Ik werk graag met mijn handen en met moderne technieken”"

"“Samen aan een mooi jacht werken lijkt me gaaf”"

Over de opleiding

Deze bol-opleiding duurt drie jaar. Je loopt een paar keer stage op een productieafdeling van een grote of kleine scheepswerf.

In deze opleiding is er volop aandacht voor praktijkvakken en theoretische vakken zodat jij er klaar voor bent om als allround medewerker maritieme techniek aan de slag te gaan.

Ieder jaar bezoek je een aantal bedrijven en bezoek je relevante vakbeurzen en bootshows.

Je kunt op een werf doorgroeien naar voorman of kwaliteitscontroleur. Een voorman stuurt een team van scheepsbouwers, lassers of installateurs aan. Een kwaliteitscontroleur ziet erop toe dat alle onderdelen van een schip goed zijn aangebracht en of alles mooi is gelast. Je draagt zo bij aan het bouwen van een prachtig product of het fiksen van een grote reparatieklus. Er is in de scheeps- en jachtbouw en in andere technische bedrijven grote vraag naar goed opgeleide vakmensen.

Wil je nog niet werken maar leer je liever door? Dat kan! Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar de opleiding Engineer Maritieme techniek bol niveau 4.

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo) of een overgangsbewijs van havo / vwo 3 naar 4,een door de overheid erkend bewijsstuk of diploma of een mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma.

Natuurlijk wil je ook graag weten wat je kansen zijn om een stageplek te vinden en wat je baangarantie is. Helaas is voor deze opleiding nog niet voldoende informatie beschikbaar om goed inzicht te geven. Zodra de informatie beschikbaar wordt gesteld via SBB / Kiesmbo, bekijk dan de opleiding in cijfers

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
22 augustus 2022 Lloydstraat – Rotterdam Aanmelden
22 augustus 2022 Deltahaven - Stellendam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op