STC

Allround medewerker maritieme techniek - bedrijfsschool (niveau 3) - bol

Deze opleiding wordt aangeboden vanuit de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam. Een unieke samenwerking tussen STC, Damen Ship Repair, Huisman Equipment en Wärtsilä vormt de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam. STC is de onderwijspartner van deze bedrijfsschool. 

Wanneer jij een echte vakman of - vrouw wil worden in de technische en maritieme sector ben je bij de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam aan het juiste adres. Je leert in de praktijk, midden in de bedrijvigheid van deze sector. Daar waar het gebeurt, volg je een echte vakopleiding, op een werfterrein aan de Wiltonhaven in Schiedam.

Als je je bij STC aanmeldt voor dit opleidingstraject, geven wij je interesse door aan de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam. Zij nemen contact met je op over de intake. Na succesvolle afronding van de intake, kan je aan de opleiding beginnen.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 3
Leerweg: bol
Duur: 3 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Scheepsbouw & ontwerp
Over de opleiding: Deze opleiding wordt aangeboden vanuit de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam. Een unieke samenwerking tussen STC, Damen Ship Repair, Huisman Equipment en Wärtsilä vormt de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam. STC is de onderwijspartner van deze bedrijfsschool. 

Over de opleiding

In de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam word je in drie jaar opgeleid tot Allround medewerker maritieme techniek (bol, niveau 3). Een opleiding die in samenwerking met de deelnemende bedrijven wordt vormgegeven, zodat je direct aan de slag kunt als vakkracht in de technische en maritieme sector.

Tijdens de driejarige opleiding volg je één dag les op het STC in Rotterdam om de theorie te leren. De overige drie dagen volg je praktijklessen in de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam. Vanaf het tweede leerjaar ga je ook aan de slag op de werkvloer van de deelnemende bedrijven. 

In de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam volg je praktijklessen in de motorentechniek, scheeps- en constructiebouw en diverse lastechnieken. Ook draaien en frezen komt aan bod, waarbij precisie en nauwkeurigheid gevraagd wordt. Echt een allround en breed vakken- en takenpakket, zodat je voorbereid wordt op de toekomst. Daarnaast behaal je aanvullende certificaten zoals het VCA, Lastechnieken, heftruck besturen en veilig verplaatsen van lasten.

Tijdens de mbo-opleiding volg je diverse theoretische vakken op het STC in Rotterdam. Scheepsbouw, constructieleer, jachtbouw, machinekamertechniek, elektrotechniek, materialenkennis, werkvoorbereiding en autocadtekenen. Een breed vakkenpakket dus, waar ook Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap, Engels en Duits niet ontbreken.

Praktische informatie

Meld je aan voor deze opleiding bij de Maritieme Bedrijfsschool Schiedam  en bouw mee aan een duurzame maritieme toekomst die grenzeloze mogelijkheden biedt. Na het afronden van deze opleiding kan je in veel verschillende functies aan de slag zoals ijzerwerker, bankwerker, lasser, pijpfitter, servicemonteur en projectcoördinator in binnen- en/of buitenland.

Als je je bij STC aanmeldt voor dit opleidingstraject, geven wij je interesse door aan de bedrijfsschool. Zij nemen contact met je op over de intake. Na succesvolle afronding van de intake, kan je aan de opleiding beginnen.

 

Heb je vragen over deze opleiding, stel deze dan per e-mail aan: info@maritiemebedrijfsschoolschiedam.nl

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Lloydstraat 300 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op