Allround medewerker maritieme techniek (niveau 3) - bbl

Kom kennis maken

Woensdag 25 oktober

In het kort

Je houdt van techniek en in het bijzonder van schepen. Je bent een echte doener en werkt graag met machines, zoals lasapparatuur of een draaibank. Je houdt ervan om mooi werk af te leveren. Je bouwt, onderhoudt en repareert (onderdelen van) vaartuigen en maritieme werktuigen in de scheepsbouw, waterbouw, watersportindustrie en offshore. Zo kun je bijvoorbeeld ingezet worden om het interieur of exterieur van een schip aan te passen aan de wensen van de nieuwe eigenaar.

Als allround medewerker maritieme techniek kun je ook meewerken aan het repareren of aanpassen van installaties in de machinekamer van het schip. Je werkt nauwkeurig en bereidt je werkzaamheden goed voor. Zo nodig begeleid je minder ervaren collega's bij het werk. Jij bent te vinden op de werkvloer van de werf of bij een maritiem bedrijf aan boord van een schip. Jouw werkdagen zijn heel afwisselend.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 3
Leerweg: bbl
Duur: 3 jaar
Start: 21 augustus 2023
Interessegebied: Scheepsbouw & ontwerp
Locatie(s): Lloydstraat 300 – Rotterdam
Over de opleiding: Deze opleiding is voor doeners die van techniek en schepen houden. Je werkt graag met machines, zoals lasapparatuur of een draaibank. Je houdt ervan om mooi werk af te leveren en je wilt jezelf heel graag ontwikkelen tot een goede vakman of vakvrouw.

"“Ik werk graag met mijn handen en met moderne technieken”"

Over de opleiding

De opleiding duurt drie jaar. Je werkt vier dagen in de week op een grote of kleine werf. Samen met ervaren medewerkers bouw je aan een jacht of gedeelte van een schip, onderhoud je machines of voer je servicewerkzaamheden uit.

Eén dag in de week ga je naar school om je theoretische kennis op te doen. Je krijgt dan vakken als scheepskennis, materialenkennis, tekeninglezen, kunststoffen, elektrotechniek machinekamersystemen en jachtbouw. Ook Nederlands en Engels zitten in je vakkenpakket.

Je kunt op een werf doorgroeien naar voorman of kwaliteitscontroleur. Een voorman stuurt een team van scheepsbouwers, lassers of installateurs aan. Een kwaliteitscontroleur ziet erop toe dat alle onderdelen van een schip goed zijn aangebracht en of alles mooi is gelast. Je draagt zo bij aan het bouwen van een prachtig product of het fiksen van een grote reparatieklus. Er is in de scheeps- en jachtbouw en in andere technische bedrijven grote vraag naar goed opgeleide vakmensen.

Wil je nog niet werken maar leer je liever door? Dat kan! Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar de opleiding Engineer Maritieme techniek bol niveau 4.

Opleiding / beroep: Allround medewerker maritieme techniek
Salarisindicatie: €1750 - €3000

Bron: Nationaleberoepengids (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo) of een overgangsbewijs van havo / vwo 3 naar 4,een door de overheid erkend bewijsstuk of diploma of een mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma.

Natuurlijk wil je ook graag weten wat je kansen zijn om een stageplek te vinden en wat je baangarantie is. Helaas is voor deze opleiding nog niet voldoende informatie beschikbaar om goed inzicht te geven. Zodra de informatie beschikbaar wordt gesteld via SBB / Kiesmbo, bekijk dan de opleiding in cijfers

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
22 augustus 2023 Lloydstraat 300 – Rotterdam Aanmelden
23 augustus 2023 Stellendam Aanmelden

Bekijk ook

Engineer maritieme techniek (niveau 4) - bol

Engineer maritieme techniek (niveau 4) - bol

Als Engineer maritieme techniek werk je op een scheeps- of jachtwerf in een werk voorbereidende functie. Het kan zijn dat je op een engineerafdeling (tekenkamer) werkt en met behulp van...

Meer informatie

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken

Mbo open dag 24 november 2023 vrijdag
24 nov.

Mbo open dag 24 november 2023

Ontdek onze machtig mooie mbo-opleidingen voor een toekomst in de werelden van ...

Meer informatie
Mbo open dag 25 november 2023 zaterdag
25 nov.

Mbo open dag 25 november 2023

Ontdek onze machtig mooie mbo-opleidingen voor een toekomst in de werelden van ...

Meer informatie
STC live - mbo - 4 december 2023 maandag
4 dec.

STC live - mbo - 4 december 2023

Via een online voorlichting helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze opleidingen...

Meer informatie
Proefstuderen - 12 december - Maritieme techniek dinsdag
12 dec.

Proefstuderen - 12 december - Maritieme techniek

Heb jij interesse in een toekomst in de wereld van scheepsbouw & scheepsontwerp en in de...

Meer informatie
STC live - mbo - 15 januari 2024 maandag
15 jan.

STC live - mbo - 15 januari 2024

Via een online voorlichting helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze opleidingen...

Meer informatie