Medewerker internationale havenlogistiek (niveau 2) - bol

Mbo Infodag

Woensdag 07 juni

In het kort

Als medewerker internationale havenlogistiek heb je een belangrijke taak op kantoor in en rond de haven. Je werkt samen in een team met collega’s bij een logistiek bedrijf. Een van je belangrijkste taken is het op orde houden van de papier- en informatiestroom van verschillende vormen van internationaal transport. Zo stel je de vervoersdocumenten op en sta je vervoerders en collega's van andere bedrijven in de haven te woord.

Zijn er problemen? Dan help jij deze op te lossen.Je bent een echte administratieve duizendpoot.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 2
Leerweg: bol
Duur: 2 jaar
Start: 21 augustus 2023
Interessegebied: Logistiek, Internationale haven
Locatie(s): Waalhaven - Rotterdam
Over de opleiding: Als bol-student niveau 2 breng je het eerste leerjaar en de eerste helft van het tweede leerjaar op school door. De laatste 20 weken van je opleiding ga je op stage. Daar ervaar je hoe het is om te werken binnen het beroep waarvoor je wordt opgeleid.
Tags

"“Wat ik leuk vind aan de haven? Geen dag is hetzelfde!”"

"“Dit heb ik ook op school geleerd en nu mag ik het tijdens mijn stage doen!”"

Over de opleiding

Deze bol-opleiding bereidt je voor op een afwisselend administratief beroep. Je leert hoe je documenten opmaakt en dossiers bijhoudt. Omdat je later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, PortBase, Economie en les in de Transportketensimulator.

Na je opleiding kun je als medewerker internationale havenlogistiek aan de slag bij verschillende bedrijven in en rond de haven, op kantoor in een administratieve functie. Je kunt ook bij de douane gaan werken.

Wil je verder leren? De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:

Opleiding / beroep: Medewerker internationale havenlogistiek
Salarisindicatie: €2200 - €3600

Bron: nl.talent (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg (vmbo) of een mbo-niveau 1 diploma.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
21 augustus 2023 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op