STC

Varen, vissen of eilanden bouwen. Een aantal avontuurlijke jaren op het water als basis voor een mooie carrière aan de wal, dat is waar een scheepvaartstudent voor kiest! De een staat het liefst op de brug, de ander houdt graag alle techniek aan boord aan de praat. Op een cruiseschip of een vrachtschip, op zee of in de binnenvaart, als visser of waterbouwer. Samen klaar je de klus veilig en op tijd.

Bekijk je toekomst!
Leven en werken op het water

Leven en werken op het water

Leven en werken op het water; voor sommigen is dat het mooiste wat er is. En gelukkig zijn de mogelijkheden daartoe groot. Lekker lang weg van huis en iets van de wereld zien kan aan boord van een cruise-, bagger- of containerschip. Iets minder lang van huis kan ook, bijvoorbeeld aan boord van een binnenvaartschip of vissersschip.

Kom kennismaken!

Kom kennismaken!

Wil je erachter komen of de opleiding van jouw keuze ook écht bij jou past?

Kom naar

Unieke ervaring

Unieke ervaring

Aan boord leef je samen met je team. Je eet samen, werkt samen maar hebt ook je eigen plek waar je je terug kunt trekken. Alles wat zich voordoet los je samen op. Dat zorgt voor een sterke onderlinge band. De werkzaamheden verschillen als je visser, waterbouwer of binnenvaarder bent, maar het unieke gevoel van leven op het water kennen ze allemaal. En na een aantal weken thuis kijken ze er ook weer naar uit.

Een avontuurlijke start voor loopbaan aan land

Een avontuurlijke start voor loopbaan aan land

Als je ervoor kiest om te gaan varen doe je dat vaak voor 4 tot 8 jaar. Daarna kiezen veel varenden ervoor om aan de wal te gaan werken. Daar zijn heel veel mogelijkheden voor, zowel in technische als in coördinerende of leidinggevende functies. Omdat je een zelfstandige en verantwoordelijke baan in een internationale omgeving hebt gedaan ben je bij veel bedrijven welkom. Er zijn zelfs aparte websites waar bedrijven adverteren met banen voor mensen die gevaren hebben.