Machtig mooie
mbo-opleidingen

De haven van Rotterdam is de grootste van Europa. Hier werken tienduizenden mensen op de kades en in kantoren aan enorme goederenstromen. Op de kade help je bij het laden en lossen van schepen en containers. Op kantoor handel je in beschikbare scheepsruimte en organiseer en plan je het vervoer vanaf het schip tot de bestemming. Samen zorg je dat alles in de haven op rolletjes loopt.

Bekijk je toekomst

Internationaal zaken doen op kantoor

De Rotterdamse haven is een knooppunt van internationale handel. Goederen van over de hele wereld gaan vanaf de haven door op reis in heel Europa. Andere goederen verlaten de haven op weg naar verre bestemmingen. Wie zorgt ervoor dat er plek is op het schip voor die spullen, dat ze op de juiste plek terecht komen en dat er geld aan het transport wordt verdiend?

Dat zijn de mensen van de havenlogistiek. Vanuit je kantoor in de haven of in de stad sluit je contracten, regel je ligplaatsen en zorg je dat de schepen geladen en gelost worden. Doordat je alle papieren op orde hebt komt alles ook op de goede plek terecht.

Internationaal zaken doen op kantoor

Zorgen dat het voor elkaar komt op de kade

Vanaf de kade wordt de lading aan boord gebracht. Op de juiste plek en op het juiste schip, zodat het veilig kan varen. En onderweg eenvoudig weer gelost kan worden op de verschillende havens. 

Je bedient bijvoorbeeld de kraan, de heftruck, terminal trekker, laadschop of de container carrier. Of je zorgt dat de lading op het schip goed vast wordt gezet. Stoer en uitdagend werk dat om verantwoordelijkheid vraagt. De bemanning van het schip vertrouwt op jou voor een veilige en voorspoedige reis.

Zorgen dat het voor elkaar komt op de kade

Mooi werk en goed verdienen

Welke kant je ook kiest, in de haven is veel werk en zijn ook goede doorgroeimogelijkheden voor ieder niveau. Het is een indrukwekkende plek om te zijn en gaat 24/7 door. Je draagt bij aan het succes van Nederland als handelsland en kunt een goed salaris verdienen. Via je leerwerkbaan (bbl) of stage (bol) kun je vaak direct na je opleiding aan het werk bij een van de vele bedrijven in de haven.

Mooi werk en goed verdienen

Kom kennismaken!

Ontdek de mogelijkheden in de wereld van de internationale haven tijdens de open dagen en andere kennismakingsmomenten.

Kom kennismaken!
  • Duizenden containers op precies de goede plek krijgen