22 februari 2023

Ministerie van OCW: open dag vmbo is onderscheidend

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari vonden de open dagen plaats van het STC vmbo college. Ouders en kinderen vonden de opzet met een paspoort en havens heel leuk. Dat ontging een team van het Ministerie van OCW niet. Zij bezocht ook de open dag op de locatie Lloydstraat 35 en maakte filmopnames om het vmbo in een positiever daglicht te zetten.

Net als de vorige open dag bezochten de kinderen met een paspoort diverse Europese havens en kregen ze bij het afronden van een opdracht een stempel. Met een vol paspoort kregen ze een leuk cadeautje. Alle vakrichtingen en vakgroepen waren vertegenwoordigd waarbij er deze open dag een speciale plek was ingericht voor het inschrijven. 

De ouders en kinderen vonden het weer erg leuk en er waren veel complimenten over de opzet, het verhaal, de heerlijke pannenkoeken, poffertjes en muffins én het enthousiasme van het team.

Vmbo in positiever daglicht zetten
Dat niet alleen ouders en kinderen het leuk vonden bleek ook uit de komst van een team van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) dat namens de minister een kijkje kwam nemen op de Lloydstraat 35. Doel van het bezoek en het vastleggen van de open dag was het vmbo in een positiever daglicht zetten.

Origineel en onderscheidend
Het team vond de aanpak erg origineel en de opleiding onderscheidend, vandaar dat het STC vmbo college de eerste was die ze bezocht. Het opgenomen filmpje is op een later moment terug te zien op de social media kanalen van OCW en uiteraard op onze eigen kanalen.